27 MAART - LEVERING LAATSTE PLANTGOED

Antwoorden op jouw vragen

Op deze pagina verzamelen we gaandeweg de antwoorden op jullie vragen. Heb je ook een vraag over de werking van Boom Ternat? Stel ze via het contactformulier. 

VRAGEN OVER DE ACTIE

Ik wou deze winter al bomen planten. Tellen die mee? 

Natuurlijk! Elke boom telt. het maakt niet uit waar je de boom koopt of wie hem plant. Registreer je boom via het formulier op deze pagina en voeg eventueel een leuke foto toe. Wij zetten hem op de teller én op onze overzichtskaart. 

 

HOE KAN BOOM TERNAT HELPEN 

Met onze wijk willen we een klein speelbosje aanplanten. Kunnen jullie ons daarbij helpen? 

Via deze site kunnen mensen 'Bomen voor Ternat' schenken. Die bomen worden gebruikt worden bij gemeenschapsprojecten zoals een speelbos in een wijk. De vzw bekijkt of het project in aanmerking komt voor deze bomen. Boom Ternat kan ook helpen bij het zoeken van subsidies voor grotere projecten. Verder organiseren we samen met jullie een plantdag waar minstens één ervaren planter aanwezig is. 

Ik wil graag meer bomen in mijn tuin maar voel me niet fit genoeg om zelf te planten. Kan Boom Ternat mij helpen? 

Via onze site kan je de optie 'Plant mijn boom' kiezen. We werken met vrijwillige planters. Het is echter niet de bedoeling het werk van tuinaannemers en boomverzorgers gratis aan te bieden. Daarom vragen we een bescheiden bijdrage van particulieren die hun bomen door Boom Ternat laten planten. Kies in onze webwinkel voor 'Plant mijn boom'. Afhankelijk van de vraag organiseren we het planten per wijk. 

 

MEE PLANTEN

Met de collega's zoeken we nog een toffe teambuildingactiviteit. Mogen wij eens komen planten?

Zeker! Via de contactpagina kan je laten weten met hoeveel en in welke periode jullie dit willen organiseren, wij koppelen jullie aanbod dan aan de aanvragen. 

Onze zoon wil voor zijn lentefeest iets doen voor een goed doel. Kan hij mee komen planten?

Dat kan! Hij kan aansluiten bij een van de plantdagen of bijvoorbeeld een dag kiezen waarop hij samen met zijn vrienden en familie op pad gaat onder leiding van een ervaren planter .

 

BOMEN OM TE PLANTEN

Waar vind ik bomen om te planten? 

Boom Ternat organiseert de samenaankoop van plantgoed. Via onze site kan je je planten reserveren en meteen betalen. Door samen te bestellen kunnen we een korting krijgen. Je haalt je plantgoed op op de volgende plantdag. Je krijgt van ons een bevestiging op donderdag.

We kozen voor een basisassortiment. Wil je iets anders dan kan je steeds  terecht bij een van deze kwekers (de lijst wordt gaandeweg aangevuld).

  • Marc Vermeir: www.planten-vermeir.be
  • Boomkwekerij De Linde (ziekteresistente fruitbomen): www.boomkwekerijdelinde.be
  • Ecoflora: www.ecoflora.be